Registreeritud töötus langes allapoole 12 protsendi piiri

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi

Tänahommikuse seisuga oli Eesti Töötukassas arvel 77 009 inimest, mis on 1010 inimese võrra vähem kui nädal varem.

Registreeritud töötuse protsent tööealisest rahvastikust langes 12,0 protsendilt 11,8 protsendile. Arvele võetud töötute koguarv on langenud järjest enam kui kolme kuu jooksul.

Samas võeti möödunud nädalal arvele 1521 uut töötut, neist 229 oli eelmisest töökohast koondatud.

Kõige suurem on töötuse osakaal tööjõust Ida-Virumaal (18 protsenti), Põlvamaal (14,4 protsenti), Valgamaal (14 protsenti) ja Võrumaal (13,8 protsenti).

Sotsiaalminister Hanno Pevkur märkis juuli alguses, et oma osa töötuse vähenemisel on kindlasti hooajaliste tööde lisandumisel, ent kui vaadata näiteks palgatoetuse kasutamiseks sõlmitud lepinguid, on näha, et valdav enamus neist on sõlmitud pikkusega vähemalt aasta, mis ei näita hooajalisust, vaid tegeliku tööhõive kasvu.

Palgatoetuse lepinguid on sõlmitud sellel aastal 6299 inimese tööle rakendamiseks.

Ettevõtluse alustamise toetust on makstud 434 inimesele. Tööpraktikat on alustanud 2427 inimest, tööharjutust on alustanud 366 inimest, tööalast koolitust on alustanud 5417 inimest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles