5 halvimat juhti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Ballmer
Steve Ballmer Foto: SCANPIX

Ettevõtte käekäigu määramise juures ei ole keegi olulisem kui selle juht. CEO.com on välja toonud viis tegevjuhti, kes nende hinnangul pole oma tööga kuigi hästi toime tulnud. 

5. Cisco juht John Chambers

Võrguseadmete tootja Cisco Systems jättis paari aasta eest kahe silma vahele tõsiasja, et turg liigub jäädavalt pilveteenuste poole ning see muudab paratamatult ka võrguseadmete kasutamist.

Viimased aastad pole ettevõttes asjad paremusepoole läinud, seda vaatamata ümberkorraldustele ja koondamistele. Kuna pole nägemust, kuhu ettevõtte peaks edasi liikuma, on langenud töötajate moraal, müügikasv peatunud ning aktsiahind on 10 protsenti allpoole 2012. aasta tippu.

4. General Electricu juht Jeff Immelt

Enne, kui Immelt ohjad enda kätte võttis, oli ettevõtte müügitulu eelmise juhi Jack Welchi käe all igal aastal kasvanud, kasuminumbrid liikusid ülesmäge ja töökäsi pidi juurde palkama. Immelti juhtimise all see kõik aga muutus, ettevõtte müügitulu on alates 2010. aastast langenud ning selleks, et mitte uksi kinni panna, on General Electics igal aastal pidanud inimesi koondama ja osa oma äridest maha müüma.

3. Wal-Marti juht Mike Duke

Duke on Wal-Martist lahkunud, jättes endast maga hulga skandaale. Üle-eelmisel aastal tuli ilmsiks, et Wal-Mart andis Mehhiko riigiametnikele altkäemaksu. Lisaks langeb kauplusteketile pidevalt kaela süüdistusi tööturuorganisatsioonidelt ja ametiühingutel ning seni pole neid õnnestunud ümber lükata. 6 kvartalit järjest on vähenenud ka kauplusi külastavate klientide arv.

2. Searsi juht Ed Lampert

Kaubamajade kett on jäänud kahjumisse 9 kvartalit järjest. Viimasel paaril aastal on kinni pandud hulk kauplusi, neis, mis on avatud, on müüginumbrid aga kahanenud. Suletud kaubamajade arvelt on lahti lastud tuhandeid töötajaid, kuid kasutamata kinnisvara pealt pole ettevõttel õnnestunud tulu teenida.

1. Microsofti juht Steve Ballmer

Steve Ballmer pani 2013. aastal oma ameti maha, jättes ettevõtte märksa nigelamasse seisu, kui see oli enne tema ametisse asumist. Microsoftile jäi tema juhtimise ajal kahesilma vahele mobiilsete seadmete tõus, liigselt investeeriti ka Windows 8-sse, mis ei ole just edukaks osutunud.Pärast tema lahkumist on ettevõttel tulnud ohtralt inimesi koondada, eriti Nokias. Kunagine turuliider peab kahaneva turuosa tõttu tõenäoliselt edaspidi veelgi töötajate arvu vähendama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles