Mobiilse interneti võidukäik täies hoos

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilset internetti saab kasutada peaaegu kõikjal.
Mobiilset internetti saab kasutada peaaegu kõikjal. Foto: Caro / Scanpix

Tele2 turundusjuht Kristjan Seema sõnul võib tänavust suve julgelt nimetada mobiilse interneti suveks, sest teenuse kasutajate arv kasvab kiiresti ja veel kiiremini kasvavad kasutusmahud.

Näiteks on Seema sõnul aasta algusest ainuüksi Tele2 mobiilse interneti andmesidemaht kasvanud  üle nelja korra.

«Ma arvan, et selle teenuse populaarsusele on aidanud  kaasa operaatorite kiiret internetti võimaldavate 3,5G jõudne laienemine.»

Kui eelmisel aastal kattis Tele2 kiire internetiga kõik suuremad linnad ja maakonnakeskused, siis selle aasta eesmärgiks on katta 3,5G võrguga sügiseks juba 55 protsenti Eesti territooriumist.

«Seega ulatub siis kiire mobiilne internet enam kui 85 protsendi eestimaalaste kodukohta.»

Teine oluline tegur, miks teenuse populaarsus kiiresti kasvab, on Seema kinnitusel olnud sideteenuse pakkuja samm muuta teenus klientide jaoks lihtsamaks ning samas ka soodsamaks.

Alates märtsist pakub mobiilsidefirma kõiki oma mobiilse interneti pakette mahupiiranguta ehk klientidel ei ole tarvis muret tunda, kas teenuse aktiivsel kasutamisel võiks neid oodata kopsakas arve.

«Tele2 pakettides on hind fikseeritud ning mahupiiranguid ei ole. Usun, et see samm muutis oluliselt turgu,» ütles Seema.

Seema usub, et lähiaastatel kasvab kindlasti teenuse populaarsus kiiresti, sest arenevad võrgud, neis pakutavad kiirused ning laieneb seadmete valik, millele on hädavajalik internetiühendus.

Eestis nagu ka kogu maailmas kasvab kiiresti nutitelefonide müük ning ilma mobiilse internetiühenduseta oleks suur osa nende telefonide funktsionaalsusest kliendi jaoks kasutu.

«Ma arvan, et paari-kolme aasta pärast on meil igaühel taskus üks-kaks mobiilse interneti ühendust,» lisas ta.

Tele2 jaoks on Seema kinnitusel klientide rahulolu esmatähtis ning täna on nende kliendid teenusega rahul.

«Kindlasti on oluline operaatori poolt kliente informeerida sellest, kus on olemas kiire 3,5G interneti leviala ning kus saab kasutada internetti EDGE kiirusega.»

Kampaaniad on ettevõte sellele teenusele teinud pidevalt alates märtsikuust ning täpsemalt saab klippe vaadata sideteenuse pakkuja kodulehelt, kus episoodid 97 ja 100 on näiteks viimased interneti kampaania klipid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles