Viktor Saarestik reorganiseerib miljoneid võlgneva sokiäri

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulu- ja tantsupeo mustritega Suva sokid ja põlvikud
Laulu- ja tantsupeo mustritega Suva sokid ja põlvikud Foto: AS Suva

Soki- ja sukaäri Suva omanik Viktor Saarestik korraldab oma äritegevust ümber. Juulis saadi heakskiit jaotada AS Suva tegevus kahte eraldiseisvasse osaühingusse.

Pärast kohtu heakskiitu 1. juulil lükkab Saarestik soki- ja sukatootmise osaühingusse Sockmann Group ning kinnisvaraäri Capital Project OÜsse. Suva jääb mõlema valdusfirmaks.

«Korrastame tootmist. See on pikk protsess olnud. Oktoobris taotlesime saneerimist. 4. veebruaril saneerimiskava kinnitati,» rääkis firmaomanik.

AS Suva võlgneb riigile viimaste andmete kohaselt 8,8 miljoni maksukrooni, millest 8,1 miljonit on ajatatnud. Sellele lisandub natuke üle poole miljoni kroonine intressivõlg. Tasumata maksude hulk on siiamaani ka pidevalt kasvanud. Möödunud aasta lõpus oli nende kogusumma alla 8 miljoni.

Samas nii Sockmann Group kui ka Capital Project on veel praegu maksuvõlgadest prii, mis jätab tulevastele partneritele hea mulje.

Suva jäi möödunud aastal 24 miljoni krooniga kahjumisse.

Lisaks sokkide tootmisele on Suva ka kinnisvaraäris osaühinguga Dalton Invest, mis rendib Niine tn 11 välja mitteeluruume. See ettevõtmine oli mullu rohkem kui kahe miljoniga miinuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles