The Times: BP tegevjuht astub tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BP tegevjuht Tony Hayward USA Kongressis.
BP tegevjuht Tony Hayward USA Kongressis. Foto: SCANPIX

Mehhiko lahe naftareostuse ajal mitmesse PR-plindrisse sattunud BP tegevjuht Tony Hayward astub järgmise kümne nädala jooksul ametikohalt tagasi, teatas täna The Times viitega allikatele naftafirmas.

Briti ajalehe teatel taandub 53-aastane Hayward enne 1. oktoobrit eeldusel, et aprillis purunenud Macondo naftapuurkaevu leke on selleks ajaks peatatud, vahendas AFP.

«Inimesed ei pruugi seda olukorda panna süüks Tony Haywardile, aga pea võimatu on leida firmas kedagi, kes ei arvaks, et tema positsioon on pöördumatult kahjustatud – nii tema isikliku soorituse kui sündmuse enda poolt,» ütles üks anonüümne allikas.

Allikate sõnul teatab Hayward eeldatavasti oma lahkumisest augusti lõpus või septembris. Kõige tõenäolisemaks ametijärglaseks peetakse ameeriklast Bob Dudleyt, kes määrati juunis Haywardi asemel naftareostuse kriisioperatsioonide juhiks.

BP pressiesindaja ütles AFP-le Timesi väiteid kommenteerides, et Hayward on jätkuvalt ettevõtte juht ning omab juhatuse ja nõukogu toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles