Lenta.ru vallandatud peatoimetaja avab portaali Lätis

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galina Timtšenko
Galina Timtšenko Foto: SCANPIX

Juhtiva Vene uudisteportaali Lenta.ru endine peatoimetaja Galina Timtšenko asutas juunikuus Lätis firma Medusa Project ning on hakanud otsima kaastöötajaid uue venekeelse online-keskkonna tarvis, kirjutab Dineas Bizness viitega Izvestijale.

Medusa Projecti asutamist kinnitab ka Läti äriregister, lisab Dienas Bizness. Ühtlasi on Timtšenko ise Izvestijale kinnitanud, et on nimetatud ettevõtte ainuomanik.

Juulis registreeriti Medusa Läti maksuametis, augustis aga algasid Läti tööportaalides personaliotsingud.

SIA Medusa Project asutamiskapital on 2800 eurot ning selle 100-protsendiline omanik on Venemaa kodanik Galina Timtšenko. Ettevõte on Delfi.lv andmetel registreeritud ühes Riia korteris.

Timtšenko töötas Lenta.ru ridades alates aastast 1999 ning oli portaali peatoimetaja aastail 2004–2014. Tema märtsikuist vallandamist omaniku poolt peetakse poliitiliseks. Solidaarselt Timtšenkoga lahkus portaalist poolsada inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles