Pankrotis firma töötajad: töötukassa nöögib meid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thulema kontorimööbel
Thulema kontorimööbel Foto: Andres Teiss

Juunis pankrotti läinud mööblitootja Thulema töötaja sõnul ei saa nad arveid maksta ja varsti isegi süüa osta, kuid töötukassa töötajad, kes nendega peaks tegelema, on järjest puhkusel.

Ta räägib, et töötajad on helistanud pankrotihaldur Tiina Mitile, kes kinnitas, et tema poolt on asjaajamine korras ja vajalikud dokumendid töötukassale üle antud, kirjutas Õhtuleht.

«Töötukassas aeti esmalt süü halduri kaela, siis öeldi, et töötaja, kes tegeles meie asjaga, läks puhkusele, ja nüüd selle nädala alguses öeldi, et ka see inimene, kellele asi üle anti, läks omakorda puhkusele,» pahandab tööline.

Töötukassa avalike suhete peaspetsialist Küllike Heide selgitab, et töötajad ei ole oma raha – saamata töötasud ja hüvitised – tõesti nii kiiresti kätte saanud, kui lootsid, sest pankrotihalduri algselt esitatud dokumentides oli puudusi ning hüvitiste määramiseks küsis kassa täiendavaid dokumente.

Pankrotihaldur Tiina Mitti paneb nördima töötajate kärsitus ja tema arvates peaks töötajad hoopis rõõmustama, et kõik läheb nii kiiresti, sest saamata tasu maksmiseks on aega kaks kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles