Kas sinagi hoiad värsket kurki alati külmkapis? Selgub, et see polegi parim viis selle köögivilja säilitamiseks.
Parim viis kurgi säilitamiseks
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Kitchn kirjutab, et kurki peaks säilitama toatemperatuuril, nagu tomatitki. Davises asuvas California ülikoolis tehti nimelt kindlaks, et kurk on tundlik alla 10-kraadise temperatuuri suhtes ja võib külmkapis saada nii-öelda külmakahjustusi – muutuda vesiseks, täpiliseks ning hakata kiiremini mädanema.
Kui sa just pead kurki külmkapis hoidma, siis oleks parem seda teha mitte üle 1-3 päeva. Samuti ei tasu kurki hoida alumises sahtlis, ehkki see ongi mõeldud just köögiviljadele – nimelt on see tavaliselt külmiku kõige külmem osa.
Tasub teada ka seda, et kurk on väga tundlik etüleeni suhtes ja seetõttu tuleb teda eemal hoida banaanidest, melonitest ja tomatitest.