Vanasadam ehitatakse büroopindasid täis

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Capital Mill kavatseb ehitada Rotermanni kvartali ja Admiraliteedi basseini vahele neljast hoonest koosneva kompleksi, mille esimesel korrusel on kohvikud, teenindusasutused ja bürood, üleval aga korterid.
Capital Mill kavatseb ehitada Rotermanni kvartali ja Admiraliteedi basseini vahele neljast hoonest koosneva kompleksi, mille esimesel korrusel on kohvikud, teenindusasutused ja bürood, üleval aga korterid. Foto: promenaadimaja.ee

Arendajad kujundavad Tallinna Vanasadamas Admiraliteedi basseini kõrval laiuvast tühermaast mõne aastaga esindusliku linnasüdame.

Eesti juhtivad kinnisvaraarendajad kavatsevad investeerida Tallinna kõige hinnatumaks peetavatesse kruntidesse lähiaastatel ühtekokku ligi 200 miljonit eurot, et rajada 200 000 ruutmeetrit elu- ja äripindasid.

OÜ Capital Mill alustas korterite müüki Admiraliteedi basseini ja vanalinna vahelisele tühermaale kerkivas 25 000 ruutmeetrises hoonekompleksis. Tegemist on kuni kuuekordsete majadega, kus esimestel korrustel asuvad 4000 ruutmeetril kohvikud, teenindusasutused ja bürood, üleval aga kokku 120 korterit.

«Täna peame läbirääkimisi ehituslepingu sõlmimiseks ja septembris-oktoobris tahame kopa maasse lüüa,» ütles Capital Milli partner Tanel Samuel. «Ehitame hoonekompleksi ühekorraga 2016. aasta sügiseks valmis.»

Luksuslike korterite ostjatena ligi 25 miljonit eurot maksvas hoonekompleksis näeb Samuel inimesi, kes on äärelinna eramus lapsed suureks kasvatanud ja tahavad nüüd kesklinna melus elu nautida. Üks majadest seevastu ehitatakse lastega peredele, kelle jaoks rajatakse sisehoovi mänguväljakud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles