Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Maailma tippülikool pakub väga magusat tööd

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Hanneli Rudi
Copy
Šokolaad.
Šokolaad. Foto: SCANPIX

Maailma üks tippülikoole, Cambridge, pakub täiskohaga tööd šokolaadiuurijale, kuid šokolaadiarmastusest selle töö saamiseks ei piisa.

Cambridge ülikool pakub doktorandile uurimisprojekti, mille eesmärgiks on  uurida, kuidas šokolaad säilitaks oma omadused ja konsistentsi, kui seda hoitakse ja müüakse soojas kliimas, kirjutab Guardian. Uurimisprojekti kestus on kolm ja pool aastat. Probleem on tuttav igaühele, kes pärast sooja päeva avastab, et šokolaad on üles sulanud, sest šokolaadi sulamistemperatuur on ligilähedane inimkeha temperatuurile.

Konkursil saavad kandideerida vaid euroliidu kodanikud, kel on kogemusi selles valdkonnas. Nõutavad on head teadmised matemaatikas, füüsikas ja materjaliteadustes, aga ka insenerioskused. Töö, mis põhineb keemial ja biotehnoloogial, algab 2015. aastal.

Märksõnad

Tagasi üles