Maailma üks tippülikoole, Cambridge, pakub täiskohaga tööd šokolaadiuurijale, kuid šokolaadiarmastusest selle töö saamiseks ei piisa.
Maailma tippülikool pakub väga magusat tööd
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cambridge ülikool pakub doktorandile uurimisprojekti, mille eesmärgiks on uurida, kuidas šokolaad säilitaks oma omadused ja konsistentsi, kui seda hoitakse ja müüakse soojas kliimas, kirjutab Guardian. Uurimisprojekti kestus on kolm ja pool aastat. Probleem on tuttav igaühele, kes pärast sooja päeva avastab, et šokolaad on üles sulanud, sest šokolaadi sulamistemperatuur on ligilähedane inimkeha temperatuurile.
Konkursil saavad kandideerida vaid euroliidu kodanikud, kel on kogemusi selles valdkonnas. Nõutavad on head teadmised matemaatikas, füüsikas ja materjaliteadustes, aga ka insenerioskused. Töö, mis põhineb keemial ja biotehnoloogial, algab 2015. aastal.