President Rüütel: Eesti majandus saab hakkama

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Rüütel.
Arnold Rüütel. Foto: PP

President Arnold Rüütel ütles intervjuus Saarte Häälele, et kuigi praegune välispoliitiline olukord mõjutab Eesti majandust oluliselt, usub ta siiski, et oleme jõudnud etappi, kus suudame oma tulevikku planeerida.

Venemaa turg on Eesti tootjate jaoks praegu suletud. Mis saab meie majandusest edasi? Oma toodangule otsemaid uusi turge leida on ju raske.

Kahtlemata mõjutab praegune olukord Eesti majandust oluliselt. Leian siiski, et Eesti majandus on juba jõudnud etappi, kus suudame oma tulevikku planeerida, ning kui sellega tõsiselt tegeleda, uusi turge leida. Eesti tooted, näiteks põllumajandussaadused, on konkurentsivõimelised. Samas peame niikuinii oma majandust reformima – suurettevõtetele odava tööjõuga teenuste osutamise asemel peame välja töötama sellised tooted, mis on oma uudsuselt ja kvaliteedilt konkurentsivõimelised. Selles mõttes on praegune moment isegi positiivne – peame üles ehitama oma majanduse kõrge konkurentsitasemega maailmas. Siis hakkavad Eestisse tagasi tulema ka kõrge kvalifikatsiooniga inimesed. Odavat ja mittekvalifitseeritud tööjõudu sisse tooma hakata ei ole õige.

Loe täispikka intervjuud Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles