Venemaa võib kehtestada piirangud ka tööstuskaupade impordile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Vastuseks USA ja Euroopa Liidu uutele sanktsioonidele võib Venemaa kehtestada piirangud ka tööstuskaupade impordile, kirjutas esmaspäeval ajaleht Vedomosti viitega kahele riigiametnikule.

Ametniku sõnul on vastavasisulised valitsuse ettepanekud juba saadetud president Vladimir Putinile.  Teine ametnik kinnitas siiski, et otsest käsku vastavate dokumentide ettevalmistamiseks pole veel saadud.

Alus Venemaa suhtes rakendatud sanktsioonideks on endiselt olemas ning seotud Krimmi ebaseadusliku annekteerimisega, mis on rahvusvahelise õiguse rikkumine, ning Ukraina destabiliseerimisega.

«Euroopa Liit märgib, et alus piiravate meetmete rakendamiseks Venemaa Föderatsiooni suhtes on endiselt olemas,» ütlesid EL-i välisministrid reedel Brüsselis vastu võetud dokumendis.

Ministrid rõhutasid, et nad jätkavad koos Euroopa Komisjoni ja EL-i välispoliitikajuhiga olukorra hindamist ning on valmis kaaluma uusi samme, võttes arvesse olukorra arenemist Ukrainas kohapeal.

EL-i välisministrid avaldasid kahetsust, et Moskva rakendas impordipiiranguid EL-i põllumajandustoodetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles