Põuast räsitud kartulisaak ähvardab hinnad üles lüüa

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kartulivõtt.
Kartulivõtt. Foto: SCANPIX

Väga ebasoodsad kasvutingimused on hävitavalt mõjunud maakonna talunike kartulisaagile, mistõttu kohalikku toodangut kõigile tahtjaile ilmselt ei jagu ja hindki võib oluliselt kallineda.

Taimekasvatuse nõustaja ja ka ise kartuleid kasvatav Veeve Kaasik kinnitas, et kartuliga on kehvasti, kirjutab Meie Maa. «Põud tegi kuivuse all kannatavates kasvukohtades kätte. Ja kui nüüd vihma tulebki, ega see enam midagi muuda.»

«Maaülikooli tudengid tegid kartulipõldudel seiret. Tulid Hiiumaalt ja rääkisid, et saarte põllud on täiesti põlenud ja mandril on lehemädanik hirmsat kahju teinud. Ilmselt ka juunikuu jahedus tegi palju paha,» rääkis Rautsi talu peremees Aarne Põri Orissaare külje alt.

Tema sõnul on saak vähemalt kolmandiku võrra kesisem. Hektar varast on üles võetud, see on ka otsas. Keskvalmivaid ja hiliseid sorte hakatakse võtma. Aarne teadis rääkida, et Leisis oli üks talupere jaanipäeva paiku kartuli teist korda maha pannud, sest esimese oli paduvihm õhupuudusesse jätnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles