Küttepuu hind aastaga kümnendiku võrra kõrgem

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puudelõhkumine.
Puudelõhkumine. Foto: Elmo Riig / Sakala

Küttepuu keskmine hind on aastaga kasvanud üheksa protsenti, selgub erametsakeskuse II kvartali puiduturu ülevaatest. Keskmine hind juuni lõpus oli 328 krooni tihumeeter.

«Küttepuidu hind on keeranud ka kergesse tõusutrendi, kasvades teises kvartalis võrreldes esimesega kuus protsenti ,» kirjutab ülevaate autor Heiki Hepner.

RMK müüdava küttepuidu hind on kvartaliga kallinenud isegi rohkem. Kui arvestada keskmine transpordikulu maha, tuleb siin keskmiseks tihumeetri hinnaks ilma käibemaksuta 366-392 kr. Viimase kvartaliga on hind kodutarbijale tõusnud umbes 7,5 protsenti.

Hepner jätkas, et kui märgade lepahalgude hind on püsinud suhteliselt stabiilne, siis kuivade ruumimeetri hind kasvas hüppeliselt kevadel, ulatudes aprillis 695 kroonini! Juuniks vähenes hind pisut ning on nüüd küsitakse keskmiselt 668 kr ruumimeetri kuivade lepahalgude eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles