Kolm soomlast ostsid pileti kosmoselennule

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Virgin Galacticu ülehelikiiruse saavutanud kosmoselennuk SpaceShipTwo, millega plaanitakse esimest kommertssõitu kosmosesse juba sel aastal.
Pildil on Virgin Galacticu ülehelikiiruse saavutanud kosmoselennuk SpaceShipTwo, millega plaanitakse esimest kommertssõitu kosmosesse juba sel aastal. Foto: Reuters/ScanPix

Soome lennufirma Finnair vahendusel on kolm soomlast ostnud 200 000 dollarit maksva pileti kosmoselennule, mida korraldab Richard Branson.


Briti miljardäri Bransoni firma Virgin Galacticu esindaja Soomes on Finnairi tütarfirma. Seni on Virgin Galacticu pakutud ulmelisele lennule pileteid ostnud 360 inimest enam kui 40 riigist, teatas Finnair.

Eesti ärimeestest on ülikalli pileti (2,4 miljonit krooni) lunastanud Raivo Hein.

Virgin Galactic lubab kosmosehuvilistele selle raha eest kaks tundi kestvat lendu. Virgin Galacticu kosmoselaeva Space Ship Two mahub korraga kuus reisijat ja kaks meeskonnaliiget. Kosmosesõiduk lendab esmalt emalaev Eve´i abiga 90 sekundiga 16 kilomeetri kõrgusele, kus Space Ship 2 eraldub emalaevast. Seejärel liigub Space Ship Two edasi oma mootori jõul. Space Ship Two suurim lennukõrgus on 100 kilomeetrit.

Paaritunnisele lennule eelneb kolmepäevane treeninglaager New Mexicos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles