Ettevõtluskonkursil kandideerib üle 500 ettevõtte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts.
Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts. Foto: TOOMAS TATAR/PM/SCANPIX BALTICS

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS), Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ja Eesti Tööandjate Keskliidu poolt korraldatud ettevõtluskonkursil kandideerib üle 500 ettevõtte, kelle hulgast parimad kuulutatakse välja oktoobris.

Era – ja avaliku sektori koostöös toimub Eesti suurim ettevõtluskonkurss, mis koosneb Ettevõtluse Auhinnast ja Konkurentsivõime Edetabelist.

EASi konkursile Ettevõtluse Auhind 2014 esitati 70 tublit ettevõtet. EASi ettevõtlus- ja innovatsioonikeskuse direktori kohusetäitja Tiina Kalju sõnul on ettevõtteid Narvast Hiiumaani, mis on hea märk sellest, et ettevõtete võimekus ei sõltu ammu enam pelgalt asukohast. «Meie konkursil on esindatud ettevõtteid traditsioonilisest puidutööstusest kuni ebatraditsioonilise kosmosetööstuseni, samuti on seal näiteks meditsiinitehnoloogia ettevõtteid ja mahetootjaid,» lisas Kalju.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja  ja Eesti Tööandjate Keskliidu poolt korraldatud Konkurentsivõime Edetabeli konkursil osales sel aastal 472 ettevõtet. Mait Palts, Kaubanduskoja juht ütles, et on suur rõõm, et osavõtt ettevõtjate seas oli väga aktiivne ning huvi konkursi vastu suur. «Hea meel on ka selle üle, et konkursile lisandus uusi tulijaid, kes on näidanud viimase paari aasta jooksul häid tulemusi. See tõestab, et Eesti ettevõtlusmaastik areneb ning uutele tulijatele on ruumi. Kindlasti paeluvad taolised konkursid ettevõtteid, sest kuidas muidu saavad nad end võrrelda ja kõrvutada teistega,» lisas Palts.

Edetabeli parimad selgitatakse välja nii suurettevõtete, kesk- ja väikeettevõtete kui ka mikroettevõtete arvestuses. Lisaks koostatakse edetabelid 12 valdkonnas: jaekaubandus, hulgikaubandus, tööstus ja energeetika, toiduainetööstus, ehitus, side/kommunikatsioon/IT-teenused, transport ja logistika, arhitektuur ja projekteerimine, turism, finantsvahendus, äriteenindus ja kinnisvara, teenindus. Konkurentsivõime Edetabel on kõrgeimaks tunnustuseks ettevõtetele ettevõtlusorganisatsioonide poolt.

Sellel aastal valitakse esmakordselt välja mõlema konkursi parimate hulgast Eesti Parim Ettevõte 2014. Ettevõtluskonkursi eesmärgiks on edendada ettevõtlikkust ning tunnustada parimaid Eesti ettevõtteid. Konkurss on pikaajaliste traditsioonidega ning igal aastal tunnustatakse Eesti parimaid ettevõtteid.

Ettevõtluskonkurss koosneb kahest konkursist:   

Konkurentsivõime Edetabel, mida korraldavad Eesti Kaubandus-Tööstuskoda ning Eesti Tööandjate Keskliit. Selle konkursi raames koostatakse ettevõtete üldine konkurentsivõime paremusjärjestus ettevõtete majandusnäitajate põhjal.

Ettevõtluse Auhind, mida annab välja EAS. Selle konkursiga selgitatakse välja parimad ja ambitsioonikamad  ettevõtted viies valdkonnas: aasta uuendaja, aasta välisinvestor, aasta disaini rakendaja, aasta piirkonna ettevõte ja aasta eksportöör.

Ettevõtluskonkursi võitjad kuulutatakse välja 9. oktoobril pidulikul gaalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles