Padar: Venemaa impordikeeldu peavad arutama ELi põllumajandusministrid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar
Ivari Padar Foto: Toomas Tatar / Postimees

Eesti ühines Austria ettepanekuga kutsuda kokku erakorraline Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusnõukogu, et arutada Venemaa impordikeeldu Euroopa Liidu toidukaupadele, samuti toetavad ühenduse eesistujamaale esitatud ettepanekut Soome ja Bulgaaria.

Põllumajandusministri Ivari Padari sõnul tuleb Euroopa Liidule kehtestatud sanktsioonide ja nende mõjudega tegelda liidus ühiselt ja jõuliselt. «Peame tegema kõik võimaliku, et hoida sanktsioonide mõju Eesti ja kogu Euroopa Liidu toidusektorile kontrolli all. Reedese seisuga on Eesti-Vene piirilt saadetud tagasi esimesed veokid toidukaubaga,» ütles ta ministeeriumi teatel.

Padar on teisipäevaks kokku kutsunud ka erakorralise nõupidamise Eesti toiduainetööstuste, põllumeeste ja kalurite esindajatega, et arutada olukorda seoses Venemaa kehtestatud sanktsioonidega.

Põllumajandusministeeriumis toimuvale nõupidamisele on kutsutud Toiduliidu, Piimaliidu, Põllumajandus-Kaubanduskoja, Põllumeeste Keskliidu, Taluliidu, Kalaliidu, Aiandusliidu, Kaubandus-Tööstuskoja ning mitmete ettevõtete esindajad, kellega kohtub lisaks Padarile ka väliskaubandusminister Anne Sulling.

Vene Föderatsiooni peaminister Dmitri Medvedev teatas neljapäeval, et Moskva kehtestab täieliku embargo looma- ja sealihale, puu- ja aedviljadele, linnulihale, kaladele, juustule, piimale ja piimatoodetele Euroopa Liidust, USAst, Austraaliast, Kanadast ja Norrast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles