Märt Vooglaid Eesti ärist väljas

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Vooglaid
Märt Vooglaid Foto: Pm

Kinnisvaraärimehena tuntud Märt Vooglaid on sulgenud kõikide oma Eesti äride uksed ja lahkunud kõikvõimalikelt nõukogu ja juhatuse liikme kohtadelt.



E-äriregistrist vaatas Märt Vooglaiu firmade alt vastu tühjus. Kunagine kinnisvaraärimees on katkestanud siinse ärimaailmaga kõik sidemed – vähemalt ametlikud –, ja kadunud justkui vits vette, jättes endast maha 32 (!) firmat, milles on kunagi tegev olnud.

Kõne ärimehele suurt selgust tema praegustesse tegemistesse ei toonud. Sõbralikult küsimustest eemale viilides ja ajakirjanike tööülesannete üle arutledes andis ärimees vaid ühe selgesõnalise vihje: «2004. aastal astusime Euroopa Liitu.

Eesti kodanikul pole seega kuskil keelatud äri teha.» Seega on tal suure tõenäosusega firmad välismaal, kuid kas endiselt kinnisvaras või mingil muul alal, seda ta ei täpsustanud.

Möödunud aastal šokeeris Vooglaid ärimaailma uudisega, et paneb kinni oma eduka kinnisvaraarendusfirma Manutent, mis on näiteks Ülemiste elurajooni rajaja. Äri lõppes Vooglaiu sõnul ühegi võla ja nõudeta – puhas pääsemine.

Enne seda oli Manutent tegev Lätis, Peterburis ja ka Ukrainas. 2005. aastal oli firmal sees selline hoog, et Vooglaid sai ettevõttest 75 miljonit dividendidena välja võtta.

Praegu tegelevat Vooglaid põhiliselt oma laste kasvatamisega. «Sügise poole hakkan Eestis võib-olla midagi tegema ka,» märkis mees. Mida, seda miljonärist pereisa siiski ei avalikusta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles