Estonian Airi reisijate arv kahanes seitsme kuuga 3,5 protsenti

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmer.
Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmer. Foto: Liis Treimann / Postimees

Aasta esimese seitsme kuuga lendas Estonian Airiga 314 709 reisijat, mis on mullusega võrreldes 3,5 protsenti vähem. Jaanuarist juulini toimus 6228 lendu, mis on 4 protsenti vähem kui mullu samal perioodil, teatas ettevõte.

Käesoleva aasta juulis lendas Estonian Airiga 55 445 reisijat, mis on 9,1 protsenti rohkem kui mullu samal ajal. Möödunud aasta juulis lendas Estonian Airiga 50 806 reisijat. Estonian Air teenindas juulis 967 lendu, mis on 12,1 protsenti rohkem võrreldes eelmise aastaga.

Viimase kahe kuu reisijate arv on näidanud kasvutrendi, mida on mõjutanud kõrge nõudlus suviste lennusihtkohtade järele, suurenenud lennusihtkohtade arv ja head tulemused tellimuslendude osas.

«Hea on tõdeda, et viimased paari kuuga oleme suutnud reisijate arvu langustrendi keerata kasvule. Töötame aktiivselt nii äri- kui ka erakliendi suunal, et kasvutrend oleks jätkusuutlik,» selgitas Estonian Airi juhatuse liige Indrek Randveer.

Estonian Airi lendude punktuaalsus (15 minutit) oli aasta esimesel seitsmel kuul 93,1 protsenti, mis on eelmise aastaga võrreldes 3 protsendipunkti võrra kõrgem. Estonian Airi lendude regulaarsus ehk toimumise protsent oli 99,3 protsenti, mis on mullusest 0,3 protsendipunkti võrra väiksem. Juulis oli punktuaalsus 87,8 ning regulaarsus 99,2 protsenti.

Estonian Airi regulaarlendude liinivõrku kuuluvad järgmised sihtkohad: Stockholm, Kopenhaagen, Amsterdam, Brüssel, Oslo, Moskva, Peterburi, Kiiev, Vilnius ja Trondheim. Maist septembrini on sihtkohtade nimistus Nice ja Split, juunist augustini Pariis ja juunist oktoobri lõpuni Berliin. Detsembrist 2014 kuni märtsini 2015 toimuvad hooajalised lennud Münchenisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles