Soojus meelitab inimesed toidupoodi

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvemenüüs võiks olla palju puu- ja juurvilju.
Suvemenüüs võiks olla palju puu- ja juurvilju. Foto: Panther Media / Scanpix

Puhkusteperioodi ja suviselt soojade ilmade tõttu sõidetakse tavapärasest enam puhkama mereäärsetesse kuurortidesse, kus asuvates poodides tehakse ka tunduvalt rohkem sisseoste.

Maxima kommunikatsioonijuht Erkki Erilaiu sõnul oli näiteks Kuressaare ja Pärnu Maxima kaupluste müük juuli viimasel nädalal kuu varasemaga võrreldes ligi neljandiku võrra kõrgem.

«Eriti tuntav on puhkusteperioodi mõju aga Narva-Jõesuus, kus müügikasv ulatus nädalases arvestuses üle 50 ning nädalavahetusel 60-70 protsendini,» rääkis Erilaid.

«Pärnu Selverites on müük suurenenud keskmiselt 19 protsenti,» ütles Selveri juhatuse liige Kristi Lomp, kelle sõnul oli ka Saare Selveris juulikuu müük võrreldes juuniga neljandiku võrra suurem.

«Saan kinnitada, et kuurortlinnades asuvate Rimi keti kaupluste suvised müügid on kasvanud. Müügikasv on suurem, kui varasematel aastatel,» kinnitas ka Rimi pressiesindaja Katrin Bats, kelle sõnul ei pood müügikasvu numbrit ei avalda. 

«Kuumadel suvepäevadel eelistavad Eesti inimesed liikuda suurematest linnadest mereäärsetesse kuurortidesse,»lausus Erilaid. «See avaldub ka meie kaupluste müüginumbrites ning külma ja vihmase juuni keskpaigaga võrreldes on tarbimine kuurortlinnades märgatavalt tõusnud,» lisas ta.

Tallinna suuremates Maxima kauplustes on seevastu näha tarbimise paariprotsendilist langust.

Kõige enam müüakse suveperioodil värskendust ja jahutust pakkuvaid tooteid: vett, karastusjooke ja jäätist. Samuti ostetakse tavapärasest enam valmis pakendites jääd ning grilltooteid: kuppelgrille, sütt ja süütevedelikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles