Ligi: Euroopa komisjoni tugevnemine sobib Eestile

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Toomas Huik.

Euroopa Liidu riikide majandus- ja rahandusministrite nõukogu koosolekult saabunud Jürgen Ligi sõnul suureneb Euroopa komisjoni roll liikmesriikide eelarvepoliitikas ning Eestil pole tarvis seda karta.

«Defitsiidi kõrval hakatakse ettekirjutuse aluseks pidama ka võlgu. Kui võlad on üle 60 protsendi, on see igal juhul probleem. Riikide eelarvepoliitikasse hakatakse sekkuma ka juhul, kui defitsiit on normi piires, aga võlad ei vähene piisavalt kiiresti,» kommenteeris Ligi läbirääkimiste tulemusi täna peetud euroteemalisel pressikonverentsil.

Eesti kuulub Ligi sõnul madala struktuurse defitsiidiga riikide hulka ja seetõttu peaks Euroopa komisjoni rolli suurenemine meile sobima. «See distsiplineerib eelkõige nõrga eelarvepoliitikaga riike,» ütles ta.

Arutelu eelarve tasakaalu kontrolli täpsete tingimuste ja selle rikkumise eest määratavate karistuste üle jätkub Ligi sõnul sügisesel erakorralisel koosolekul. «6. septembril paneme edasi,» lubas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles