Tesla Motors ja Panasonic ehitavad megatehase

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla elektriauto Model S.
Tesla elektriauto Model S. Foto: SCANPIX

Tesla Motors ja Panasonic Corporation sõlmisid tehingu, mille koostöös ehitatakse akusid tootev megatehas, kirjutab Whatcar?.

2017. aastal avatav tehas hakkab tarnima akukomplekte ja -komplekte Tesla kasvavale mudelivalikule, kuhu on lisandumas tulevased Model X ning BMW 3. seeria konkurent Model 3. Muidugi hakatakse akusid pakkuma ka teistele soovijatele.

Uue tehasega loodab Tesla viia akude tootmiskulud alla, aidates sellega ka teistel autotootjatel tuua turule veelgi rohkem elektriautosid. Hinnanguliselt peaks akude tootmiskulu vähenema suureskaalalise tootmise läbi ligemale 30%.

Megatehas pakub tööd 6500 inimesele ja peaks saavutama täisvõimsuse 2020. aastaks. Selleks hetkeks loodab Tesla toota ligemale 500 000 autot aastas.

Tehase asukoht on veel teadmata, kuid valikus on 5 kohta Texase, Arizona, New Mexico ja Nevada osariikides. Just nendes osariikides on piisavalt ruumi megatehase jaoks ning vastav kliima, et kasutada tehase käitamiseks tuule- ja päikeseenergiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles