Swedbank reklaamib end kodu kaotanud inimese õnnetusega

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju.
Tulekahju. Foto: Postimees.ee lugeja

Swedbank saatis kuldklientidele infokirja, kus reklaamib muude teenuste kõrval oma varakindlustust. Poliisi meelitab ostma tulekahjus kodu kaotanud inimese kurb lugu.

Swedbanki Põhja-Eesti regiooni juhataja Jaak Saar jutustab infokirjas, kuidas selle aasta 8. mail hävitas pikselöök tema pere vast renoveeritud elumaja Toila lähedal Voka rannakülas.

«Olin paari kilomeetri kaugusel kodu poole teel, kui abikaasa helistas ja ütles, et seinas põleb juhe kui säraküünal,» kirjeldas Saar põlengu algust. «Pikne oli meie maja kõrval kasvanud puusse löönud ja sealt maandas pikne end edasi maja elektrisüsteemi.»

Maja põles maani maha, inimesed jäid õnneks terveks.

Seejärel asub Saar reklaamima tööandjast panga kindlustusseltsi.

«Alati mõtled, et sellised asjad juhtuvad teistega,» lisas mees, «aga õnneks olin maja siiski kindlustanud. Üks asi on see, et tagada tuleb laenusumma, teisalt pani kindlustama alalhoiuinstinkt. Parim lahendus on ikka see, kui maksad väikseid summasid kindlustunde eest, ja kui häda on käes, saad abi. »

Saare sõnul on oluline, et kindlustus kataks kogu elamispinna taastamise, mitte vaid laenusumma, et oleks hiljem jälle kodu, kus elada. Nii sai temagi maja piisavalt suure summa peale kindlustatud ja pere saab endale uue kodu ehitada. Praeguseks on sellest valmis vaid vundamendiauk.

Seni elab Saar perega aga asenduspinnal, mille üürimiseks oli kindlustusseltsiga kokku lepitud eraldi summa.

Swedbanki reklaamlugu lisab, et tähtis on kindlustada ka kodune vara. Pankur Saar hindas kindlustuspoliisis näiteks koduse vara väärtuse liiga madalaks.

«Ma ei oska öelda, mis oleks saanud, kui mul ei oleks kindlustust olnud. Eks inimesed on ka sellega hakkama saanud ja pidanud nullist alustama, aga sellist saatust ei soovi ma küll mitte kellelegi,» lõpetas pankur.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles