Kliimaseadmete müük on kuumalainega mitu korda kasvanud

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ventilaator.
Ventilaator. Foto: SCANPIX

Kuumad ilmad on olnud kasulikud elektroonikamüüjatele, kellelt on kliendid ostnud mitu korda rohkem konditsioneere, jahuteid ja ventilaatoreid kui eelmisel suvel.

Elektroonikamüüja Euronics Balticu turundusjuht Kaili Nikkinen ütles, et selle aasta juulis müüs ettevõte kliimaseadmeid viis korda rohkem kui mullu samal ajal. Nikkinen märkis, et 2013. aastal oli jällegi juunikuu oluliselt soojem, mistõttu tulid eelmise aasta suuremad müüginumbrid esimest suvekuust.

Ehitusmaterjale ja aiakaupu müüva kaubandusettevõtte Bauhof Groupi turundusdirektori Britte Maidra sõnul on Bauhof müünud mõne nädalaga terve hooaja koguse konditsioneere, jahuteid ja ventilaatoreid. Ta kinnitas, et jahutusseadmete müük on alati tugevalt seotud ilmaga.

K-rauta kodusisustuse tootejuht Margus Välling ütles, et ka nende kauplustes on ventilaatorite müük kasvanud võrreldes juunikuuga peaaegu viis korda ja kliimaseadmete müük kaks korda.

Bauhofist ostavad inimesed kõige enam klassikalisi ventilaatoreid, kindel liider on jalal põrandaventilaator, sõnas Maidra.

Euronicsi kliendid on Nikkineni sõnul hakanud eelistama portatiivseid konditsioneere lihtsamatele puhuritele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles