Kuidas puhastada meigipintsleid?

Marina Lohk
, Tarbija24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui kasutad meigi pealekandmisel spetsiaalseid meigipintsleid, peaksid neid kindlasti regulaarselt puhastama. Kuidas seda õigesti teha, küsisime jumestuskunstnik Reet Härmati käest. 

Reet Härmat soovitab meigipintsleid korra nädalas pesta või siis iga kord pärast meigi tegemist spetsiaalse antiseptilise spreiga puhastada. Tema ise kasutab Chemisept spreid, mis on laia fungitsiidse ja bakteritsiidse toimega.

Pesta võib aga pintsleid kas õrna käteseebi või paksema jumestuskreemi puhul ka nõudepesuvahendiga, mis eemaldab tõhusalt rasu ja mustuse. «Ma valan pesuvahendit otse pintslile ja jooksva vee all pesen nii kaua, kuni vesi on selge,» selgitas Härmat. 

Lisaks on olemas ka spetsiaalseid pinstlipuhastusvahendeid, näiteks Kaubamajas peaks Härmati sõnul müügil olema Isadora Brush Cleanser, mis samuti desinfitseerib.

Vahetama peaks aga meigipintslit Härmati sõnul siis, kui see on kulunud ja torgib meikides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles