Estonian Air otsib ühele lennukile uut tööd

Majandus24/BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi uus lennuk Embraer 170.
Estonian Airi uus lennuk Embraer 170. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Lennujaama toetuse lõppemise tõttu ei lenda alates 10. augustist Estonian Airi üks lennuk enam Växjö-Amsterdami liinil, ettevõtte kinnitusel otsitakse sellele rakendust.

«Me kindlasti anname endast parima, et saada sellele lennukile uus töö,» ütles Estonian Airi juhatuse liige Indrek Randveer BNSile ja lisas, et ettevõttel on kogemusi olukordaga toimetulekuks, kus kiiresti on vaja leida lennukitele uus rakendus.

«Estonian Airi eesmärk oli antud liiniga oma vabale lennukile tööd pakkuda – kokkuvõttes me ei teeninud kahjumit ega ka tulu, kuid lennuk püsis õhus ning tõi jooksvad kulud ja liisingmaksed tagasi,» sõnas Randveer pressiteates.

«Småland pakkus meile võimalust uutel tingimustel jätkata, kuid sellisel juhul oleks see tähendanud meile juba kulusid, meie fookus on aga endiselt Tallinnast algavad lennud ning Eesti reisija teenindamine,» lisas Randveer.

«Mõistame Smålandi lennujaama ratsionaalset otsust ning oleme valmis sarnast madala riskiga koostööd ka edaspidi teiste lähiregiooni omavalitsustega tegema,» sõnas ta.

«Meil on kokku seitse lennukit, viis teenindavad liinireise ja üks tšartereid, Växjo-Amsterdam liinilt vabanevale lennukile loodame nüüd uut rakendust leida,» märkis Randveer.

Estonian Air alustas Växjö-Amsterdam liinil lendamist käesoleva aasta 4. mail. Lennud toimusid 76-kohalise Embraer 170 lennukiga viis korda nädalas.

Aasta esimeses kvartalis alustas Estonian Air koostööd tšarterlendude vahendajaga Air Charter Service (ACS), mis sai õiguse turundada ja müüa tellimuslende Estonian Airi teise Embraer 170ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles