Soome pank diskrimineeris Eesti kodanikku

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Jaekaubandusketile S-ryhmä kuuluv pank S-Pankki diskrimineeris Soomes elavat Eesti kodanikku, keeldudes andmast talle internetipanga kasutamisõigust ilma Soome isikut tõendava dokumendita.

Pank ei aktsepteerinud isikut tõendava dokumendina Eesti passi, vaid nõudis Soomes välja antud ID-kaarti või muud vastavat dokumenti, põhjendades oma käitumist sellega, et välisriikide kodanikega on seotud ka suurem rahapesu- ning terrorismi rahastamise risk, kirjutab ERR uudised.

Diskrimineerimiskomisjon leidis, et Eesti pass on Euroopa Liidus aktsepteeritud reisidokument, mistõttu peab sellest piisama ka pangale kliendi identifitseerimiseks. Kotka linnas elav Eesti kodanik oli juba S-Pankki klient, kui ta internetipanga kasutamisõigust taotles ja sellest ilma jäi.

Diskrimineerimiskomisjon kohustas panka muutma välisriikide kodanikest klientide identifitseerimist puuduvat sisemist reeglistikku hiljemalt septembriks ning lisaks määrati ka 5000 euro suurune sunniraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles