Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Lihatootja: sealiha ületootmine Euroopas kestab

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: PM Majandus
Copy
Sealiha Tartu turul.
Sealiha Tartu turul. Foto: Sille Annuk

Sealiha ületootmine Euroopas kestab Venemaa ekspordikeeldude tõttu, seega on oodata sealihale ka lähiaastail soodsat hinda ja kõrget tarbimist, rääkis lihatootja HKScan Estonia juht Teet Soorm Äripäevale.

Eestlane sõi mullu keskmiselt 35,5 kg sealiha ja tootmine oli tarbimisest 6 protsenti suuremgi. Tarbimise kasvuks andis tugevaima tõuke sealiha hinna langus ELis valitseva ületootmise tõttu.

Kokku sõi eestlane mullu ametlikel andmetel 69 kg liha. Seda on sama palju kui kümme aastat tagasi ning vaid natuke rohkem kui 2012. aastal. Vahepealsetel aastatel oli sama näitaja aga koguni üle 75 kg.

Loe pikemalt Äripäevast.

Tagasi üles