Tööstustoodangu tootjahinnaindeksit langetas enim elektroonika

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektroonikatööstuse toodang Eestis on viimastel kuudel stabiilselt kasvanud. Pildil Enics Eesti elektroonikaseadmeid tootev tehas Elvas.
Elektroonikatööstuse toodang Eestis on viimastel kuudel stabiilselt kasvanud. Pildil Enics Eesti elektroonikaseadmeid tootev tehas Elvas. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2014. aasta juunis võrreldes maiga -0,2 protsenti ja võrreldes 2013. aasta juuniga -3,1 protsenti, teatab Statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas juunis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade langus elektroonikaseadmete tootmises, mäetööstuses ja toiduainete tootmises, samuti hindade tõus kütteõlide, kemikaalide ja keemiatoodete tootmises.

2013. aasta juuniga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning elektroonikaseadmete tootmises, samuti hinnatõus puidutöötlemises ja puittoodete tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2014. aasta juunis võrreldes maiga 0,4 protsenti ja võrreldes 2013. aasta juuniga -1,9 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes tõusid juunis keskmisest enam naftasaaduste, puidu, puittoodete ja metalli hinnad, samas langesid jookide, elektrienergia, tekstiiltoodete ja toiduainete hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2014. aasta juunis võrreldes maiga 0,1 protsenti ja võrreldes 2013. aasta juuniga -1,2 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes tõusid juunis keskmisest enam elektrienergia, naftasaaduste ja metalli hinnad, samas langesid keskmisest enam põllumajandussaaduste, nahast toodete ja ehitusmaterjalide hinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles