Kuigi Kuressaare söögikohtade juhid on oma töötajatega rahul, tunnistavad nad, et osal noortel saab juba poolest suvest töötegemise soov otsa.
Suvi on suvetöötajale tööst tähtsam
«Paljud tunnevad alguses, et nad tahavad raha teenida, aga siis ikkagi avastavad, et suvi on ja võiks peole minna,» rääkis Johan Spa hotelli perenaine Laura Sohvie Liblik. Ühel hetkel tahetakse aina vähem töötada ja seejärel lahkutakse üldse.
Sarnaseid kogemusi on teistelgi ettevõtetel. Pritsumaja Grill ja Bari juhataja Keit Grass leidis, et kõik on konkreetses inimeses kinni. «Osa tahab töötada, kuid on ka neid, kes ainult arvavad, et nad viitsivad.»
Ka GOSPA ja Kuursaali peakoka Toomas Leedu meelest tuleb tööandjal vaeva näha. «Meil on siin olnud mitmeid erinevaid koolitusi enne hooaega. Kõik, kes koolist tulevad, ei saa neil muidugi osaleda, kuid siis tuleb osa koolitusi topelt teha,» rääkis ta. Töötajaid on Toomas Leedu meelest mõtet kritiseerida vaid siis, kui tööandja poolt on kõik tehtud.