Suvi on suvetöötajale tööst tähtsam

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud noored teenivad suvel taskuraha ettekandjatena.
Paljud noored teenivad suvel taskuraha ettekandjatena. Foto: Ain Protsin/Postimees

Kuigi Kuressaare söögikohtade juhid on oma töötajatega rahul, tunnistavad nad, et osal noortel saab juba poolest suvest töötegemise soov otsa.

«Paljud tunnevad alguses, et nad tahavad raha teenida, aga siis ikkagi avastavad, et suvi on ja võiks peole minna,» rääkis Johan Spa hotelli perenaine Laura Sohvie Liblik. Ühel hetkel tahetakse aina vähem töötada ja seejärel lahkutakse üldse.

Sarnaseid kogemusi on teistelgi ettevõtetel. Pritsumaja Grill ja Bari juhataja Keit Grass leidis, et kõik on konkreetses inimeses kinni. «Osa tahab töötada, kuid on ka neid, kes ainult arvavad, et nad viitsivad.»

 Ka GOSPA ja Kuursaali peakoka Toomas Leedu meelest tuleb tööandjal vaeva näha.  «Meil on siin olnud mitmeid erinevaid koolitusi enne hooaega. Kõik, kes koolist tulevad, ei saa neil muidugi osaleda, kuid siis tuleb osa koolitusi topelt teha,» rääkis ta. Töötajaid on Toomas Leedu meelest mõtet kritiseerida vaid siis, kui tööandja poolt on kõik tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles