Kas peatselt paljastub Junckeri ego?

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Juncker.
Jean-Claude Juncker. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu tippametnike nimetamise viibimine võib mängida kaardid kätte komisjoni presidendiks kinnitatud Jean-Claude Junckerile, kirjutab Wall Street Journal.

Enne augustkuu lõppu, mil leiab aset kordustippkohtumine, võib juhtuda veel nii mõndagi ning Junckeri käed on nüüd mõnevõrra vabamad.

Ühe kõrge Euroopa valitsusametniku sõnutsi ehmatas teda Junckeri jõulisus äsjasel tippkohtumisel ning mehe veendunud seisukoht, et justnimelt tema – ja mitte liikmesriikide valitsused – vastutab ülejäänud 27 eurovoliniku väljavalimise eest (üks igast riigist, Junckeri kodune Luksemburg välja arvatud).

Seda meelt näib olevat ka Martin Selmayr, kes juhtis Junckeri võidukat presidendikampaaniat. Nimelt teatas Selmayr pärast lahtiste otstega lõppenud tippkohtumist Twitteri vahendusel, et tekkinud olukord «annab Junckerile kätte tugevamad kaardid. Ta saab segamatult järgmise komisjoni kokku panna».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles