Tarbijakaitse: pahatahtlikult eurohindadega vassivaid kaupmehi pole palju

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanna Turetski.
Hanna Turetski. Foto: Peeter Langovits

Eile avalikustas Tarbijakaitseamet esimese eurohindade kontrolli tulemused ja kuigi inspektorid avastasid hulga kohustust eiranud kauplejaid, peab ameti esindaja Hanna Turetski olukorda oodatust paremaks.

Turetski sõnul oli hea märk see, et enamik rikkumisi seisnes selles, et kaupmehed polnud eurodes hindu avaldanudki ja seda võib lugeda pigem teadmatuseks kui pahatahtlikkuseks.

Vale kursiga oli hindu arvestanud 17 ettevõtjat, sama palju oli neid, kes ei arvestanud paika pandud ümardamise reegleid.

Ühelegi ettevõttele tarbijakaitse siiski praegu veel trahvi ei teinud, kuid võimalus selleks on olemas. Trahvi maksimumsumma on 30 000 krooni.

Turetski märkis, et mida järgmised kontrollid toovad, on raske ette ennustada, kuid arvestades seda, et praeguste eksimuste põhjuseks oli enamikel juhtudel just teadmatus, võib oodata paranemist.

Hinnad peavad Eestis olema avaldatud nii kroonides kui eurodes alates 1. juulist kuni järgmise aasta 30. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles