Standard & Poor’s alandas Eesti Energia krediidireitingut

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Rahvusvaheline krediidireitingufirma Standard & Poor’s Ratings Services alandas täna Eesti Energia pikaajaliste võlakohustuste reitingu ühe astme võrra tasemele BBB+, reitingu väljavaade on stabiilne.


Reitinguagentuuri hinnangul on krediidireitingu alandamine seotud põhivõrguettevõtja Elering eraldamisega Eesti Energia kontsernist käesoleva aasta jaanuaris.

Mõju avaldas ka suuremahulisest investeerimiskavast tulenev eeldatav võlakohustuste kasv, vahendas Eesti Energia.

Ettevõtte teatel tõetab Eesti Energia krediidireitingut valitsuse tugi ettevõtte tegevusele. Toetuse vähenemine ja investeerimiskava läbiviimine ilma täiendava omakapitali lisandumiseta võib mõjutada ka reitingut.

Standard & Poor’si arvamusel ei tohiks Eesti Energia uue reitingu säilitamiseks ületada võlataset, mis on võrdne kolmekordse kulumieelse ärikasumiga (EBITDA).

Eesti Energia finantsdirektor Margus Kaasik ütles reitinguagentuuri otsust kommenteerides, et krediidireitingu alandamisel pole olulist mõju Eesti Energia finantssuutlikkusele ega laenuvõimele ning olemasolev reitingutase tagab ettevõttele piisava finantspaindlikkuse.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles