Tallinna Sadam ei tee süvasadama kaubaveootsust enne järgmist aastat

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süvasadam aastal 2006. Siis toimus seal võidupüha mereparaad.
Süvasadam aastal 2006. Siis toimus seal võidupüha mereparaad. Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

Tallinna Sadama kinnitusel ei sünni Saarema süvasadama kaudu kaubaveo alustamise otsus enne järgmist aastat.


ASi Tallinna Sadam ärisuuna juhi Ahto Aderi sõnul on praegu peamine küsimus, kas ja millist lisaväärtust suudab süvasadam luua Saaremaa majandusliku ja sotsiaalse arengumootorina. «Saaremaa Ettevõtluse Edendamise Sihtasutuse eestvedamisel on juba toimunud selleteemalised mõttetalgud ja Tallinna Sadamal on kavas jätkata konsultatsioone kõigi asjast huvitatud osapooltega,» märkis Ader pressiteate vahendusel.

Lisaks tuleb analüüsida sadama laiendamise mõju loodusele ja kohalikule elukeskkonnale. Selleks vajalik keskkonnamõjude hindamine algab kavade kohaselt tänavu augusti lõpus ja ei valmi tõenäoliselt enne 2011. aasta kevadet. «Süvasadama tegevuse laiendamine eeldab kõigi selleks ettenähtud nõuete täitmist ja AS Tallinna Sadam kindlasti ka järgib neid - kiirustades ja kabinetivaikuses ei tehta midagi, anname võimaluse osapooltel protsessis kaasa rääkida,» kinnitas Ader.

Palkide laadimine Norra lipu all sõitvale kaubalaevale oli tema sõnul ühekordne külastus, mis andis sadamale logistilist ja keskkonnaalast infot tegevuste edasiseks planeerimiseks. «Oleme seda tänaseks ka selgitanud antud intsidenti kritiseerinud osapooltele,» lausus Ader.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles