Lugeja küsib: kas ränga õlavigastuse eest on kaheprotsendiline hüvitis ikka õiglane?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Mul on olemas elukindlustus. Kolm aastat tagasi kukkusin, traumapunktis fikseeriti õlapõrutus, et pole midagi hullu. Kuna valu läks järjest hullemaks, pöördusin uuesti arsti juurde. Avastati, et kõõlused on rebenenud ja mõni täiesti hävinenud. Kindlustus arvestas kaks protsenti valurahaks. Kas siin ei peaks rakenduma ka mingi muu limiit, kuna ajaline kannatus oli pikem? Ja tulemuseks ka see, et õlg ei ole enam endine,» uurib lugeja.

Vastab Lauri Potsepp Eesti Kindlustusseltside Liidust.

Kindlustusandja hüvitab kahju kindlustuslepingu tingimuste järgi. Küsimuses ei ole seda küll toodud, kuid võib arvata, et kindlustuslepingus on üksikasjalikult kokku lepitud, kuidas toimub hüvitise arvutamine. Kui kindlustuslepingut sõlmides nõustusite, et sellise juhtumi puhul on hüvitis 2% kindlustussummast, siis tagantjärele hüvitist suurendada tuginedes väitele, et see summa on ebaõiglaselt väike, ei saa. 

Kui kindlustusandja on kindlustushüvitise arvutanud teisiti, kui kindlustuslepingus kirjas, siis nõudke kindlustusandjalt hüvitise ümberarvutamist. Kui Te kindlustusandjaga kokkuleppele ei saa ja olete jätkuvalt arvamusel, et kindlustusandja otsus on vale, saate pöörduda vaidluse lahendamiseks kindlustuse lepitusorganisse.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles