Väinamere Liinid kavandab kahe uue parvlaeva soetamist

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praam Virtsu sadamas.
Praam Virtsu sadamas. Foto: Urmas Luik

Praegu mandri ja saarte vahel laevaliiklust korraldav OÜ Väinamere Liinid kavatseb äsja välja kuulutatud praamiühenduse riigihankel kindlasti osaleda ja plaanib lisaks olemasolevatele alustele lähiaastatel kasutusele võtta kindlasti veel ühe või isegi kaks laeva, kirjutab

Saarte Hääl.

Nädal tagasi kuulutas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium välja riigihanke praamiühenduse korraldamiseks Kuivastu–Virtsu ja Heltermaa–Rohuküla liinile. Hanke tingimustes on öeldud, et kõnealustel liinidel tuleb kasutusele võtta vähemalt neli parvlaeva, mis peavad olema kas spetsiaalselt hankeks ehitatud või siis olnud kasutusel maksimaalselt 86 kuud.

Praegu on Väinamere Liinide käsutuses kolm parvlaeva, mis nendele tingimustele vastavad. Need on Muhumaa, Saaremaa ja Hiiumaa.

«See tähendab aga, et ühe laeva peame kindlasti juurde ehitama, kui tahame riigihankel osaleda,» märkis Väinamere Liinide juhataja Urmas Treiel.

«Kuid pole välistatud, et lähiaastatel peame muretsema koguni kaks uut laeva. Elu lihtsalt nõuab seda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles