Viljandis läks kaduma hinnaline sfinks

Triin Ärm
, Tarbija24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sfinkside hind kõigub sajast eurost tuhandeni.
Sfinkside hind kõigub sajast eurost tuhandeni. Foto: Raigo Pajula

Kassiomanik kahtlustas oma sfinksi kadumises pikanäpumehi.

Geili elab piirkonnas, kus kass saab aias ringi jalutada ja põõsastes linde taga ajada. Maja ümbrusesse jääb ka palju naabreid. Ühed naabritest teatasidki neiule, et Geili lemmikloom pandi laupäeva hommikul kellegi autosse.

Pärast oletatavast vargusest teadasaamist, otsustas Geili kassi kuulutuste abil otsima hakata. Ta pani need üles nii sotsiaalmeediasse kui ka tänavapostidele. Hea sõbra leidjale lubas ta ka vaevatasu.

Kassiomanik mõtles ka politseisse avalduse tegemisele, aga kuna oli laupäev, otsustas ta sellega oodata.

Pühapäeva õhtul ehk päev pärast kadumist selgus, et Geili kass oli aga hoopis teiste naabrite keldrisse kinni jäänud. Nad tõid karvadeta kassikese omanikule tagasi ning said kätte ka vaevatasu. Kassiomanikku pani aga imestama, et koju tagasi jõudes ei tundunud ligi kaks päeva kodust eemal olnud kass nälgagi.

Geili tahab kõigile kassipidajatele meelde tuletada, et nad oma lemmikuid toas hoiaksid. Tema Patrik käib nüüd õues ainult puuriga.

Eesti kassikasvatajate Liidu liige Marina Vinek tõdes, et sfinkside hinnad jäävad kasvatajate käest ostes sajast eurost tuhande euroni, kuigi leidub ka kallimaid isendeid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles