Vare kutsus Parbo Juchnewitschi Eesti Raudtee juhatusse tagasi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parbo Juchnewitsch
Parbo Juchnewitsch Foto: Postimees.ee

Seoses AS Eesti Raudtee kahe juhatuse liikme lepingu lõppemisega otsustas ettevõtte nõukogu juhatuse liikmete leidmiseks korraldatud konkursi tulemusel, et juhatuse liikme-liiklusdirektori ametikohal jätkab tööd Sergei Fedorenko ning kinnitas uueks juhatuse liikmeks-infrastruktuuridirektoriks Parbo Juchnewitschi.

Parbo Juchnewitschil on teedeinseneri magistrikraad ning pikaajaline rahvusvaheline juhtimiskogemus nii riiklikus kui ärisektoris. Juchnewitsch on muu hulgas töötanud Tallinna Sadamas SRÜ suhete direktorina, olnud tegev Maailmapanga projektijuhi ja nõunikuna Ukrainas, Gruusias ja Armeenias ning tegutsenud mitme logistikasektori ettevõtte tippjuhi ja nõunikuna. 1994-2001 aastatel töötas Juchnewitsch Eesti Raudtee juhatuse esimehe-peadirektori ametikohal.

AS Eesti Raudtee nõukogu esimehe Raivo Vare sõnul tunneb Juchnewitsch hästi raudtee toimemehhanisme ning on kursis ka seonduvate ettevõtete ja tööstuse valdkonnaga.

«Tervitan Parbo naasmist raudteele. Tema äriline kogemus ja piiriülesed kontaktid tulevad raudteele keerulistel aegadel kindlasti kasuks,» märkis Vare.

Uus juhatuse liige asub ametisse 30. juulil 2014.

Endine juhatuse liige-infrastruktuuridirektor Arvo Smiltinš jätkab tööd AS Eesti Raudtee tehnoloogiadirektori ametikohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles