Argentinas algas digipööre kõige vaesematest

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehed telekast jalgpalli MMi vaatamas.
Mehed telekast jalgpalli MMi vaatamas. Foto: SCANPIX

Erinevalt enamikest riikidest algas Argentinas üleminek analoogtelevisioonilt digi-TV-le kõige vaesematest elanikkonna gruppidest.


Enne jalgpalli maailmameistrivõistluste algust 11. juunil jaotas valitsus tasuta kasutamiseks digibokse miinimumpensionist elavatele vanuritele ning lastetoetuse saajatele, et neil oleks võimalik uudse tehnoloogia abil oma vanade telekatega paremat pilti näha, vahendas Global Issues.

Valitsuse saadetud 180 dollarit maksvad digi-TV pakid, mida saavad taotleda ka teised sotsiaaltoetuste saajad, sisaldavad lisaks digiboksile veel kaugjuhtimispulti, siseruumidesse mõeldud antenni, ühenduskaableid ning kasutusjuhendit koos tehnilise abi telefoninumbriga. Inimesed saavad saadetud seadmeid tasuta kasutada, kuid need jäävad valitsuse omandiks.

Riik kavatseb tänavu laiali jaotada üle 1,2 miljoni digiboksi. Eesmärk on muuta aasta lõpuks digi-TV kättesaadavaks 75 protsendile Argentina 40 miljonist inimesest. Digi-TV-le ülemineku kavatseb riik lõpetada aastal 2019, kuid nii ametnikud kui eksperdid usuvad, et valitsuse võetud meetmed nagu tasuta digibokside jagamine võivad analoog-TV välja lülitamise tähtaja ettepoole tuua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles