Aukonsulid tutvustavad maailmale Eestit

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakul Võru maavanem Andres Kõiv Võrus.
Vasakul Võru maavanem Andres Kõiv Võrus. Foto: LAURI KULPSOO/PM/EMF

Täna, 3. juulil külastavad maailma eri paigust pärit Eesti aukonsulid Võrumaad, kus nad tutvuvad kohaliku ettevõtlusega, Võrumaa Kutsehariduskeskuse ning Kuperjanovi jalaväepataljoniga.

Sadakond Eesti aukonsulit külastavad Võrumaad Välisministeeriumi ja Võru maavanema Andres Kõivu kutsel. «Aukonsulid aitavad Eestit tutvustada kõigis maailma paigus. See on Eesti jaoks hea võimalus tugevdada suhteid teiste riikidega poliitika, majanduse, kultuuri, hariduse ja teiste oluliste valdkondade edendamiseks,» ütles Andres Kõiv.

«Eesti on lugupeetud inimeste poolt esindatud ülemaailmselt – inimestega, kes oma tegevusega aitavad kaasa Eesti riigi arengule. Sedasorti suhete edendamine annab suure panuse ka kohalikule majandustegevusele ning loob uued võimalused turisminduse valdkonnas,» lisas Kõiv.

Oma kodumaal on aukonsulid Eesti riigi aktiivsed tutvustajad, kes on avanud mitmeid Eesti-teemalisi veebilehti, tootnud TV-saateid, trükiseid, korraldanud üritusi ning loonud sõprus- ja ärisuhteid. Muuhulgas tutvustavad nad Eestit ja Eesti tooteid nii ettevõtjatele kui ka eraisikutele, kasutades selleks ajakirjandust, seminare, kokkusaamisi, tutvusringkonda ja muid võimalikke kanaleid.

Kokku on Eesti ametisse nimetanud 186 aukonsulit 82 riigis. Aukonsulid on asukohariigis ühiskondlikult kõrgel positsioonil olevad lugupeetud inimesed, kes soovivad oma teadmiste ja oskustega edendada Eesti ja asukohariigi vahelisi suhteid nii ettevõtluse, kultuuri kui ka muudes valdkondades. Aukonsulid on tegevad väga erinevatel elualadel: nii ettevõtjate ja nõustajatena kui ka haridussfääris, õigusalal või kultuuri valdkonnas. Aukonsulid ei saa oma töö eest Eesti riigilt tasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles