Briti andmekaitsjad hakkasid Facebooki tegevust uurima

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook
Facebook Foto: SCANPIX

Briti andmekaitseorganisatsioon ICO on alustanud uurimist, kas Facebook rikkus oma 2012. aastal kasutajate teadmata läbi viidud emotsiooniuuringus kasutajate infot teadlastega jagades andmekaitseseadust, kirjutab Reuters.

Facebook viis 2012. aastal koos Cornelli ülikooli teadlastega läbi nädal aega kestnud eksperimendi, millega mõõdeti 700 000 sotsiaalvõrgustiku kasutaja reaktsioone nende uudisvoos kuvatavatele postitustele. Kasutajaid uuringust ning nende uudisvoo moonutamisest teavitamata.

Uuringust selgus, et kasutajad, kelle uudistevoos kuvati positiivse sisuga lugusid, kirjutasid ka ise pigem positiivseid postitusi ning vastupidi.

Facebook on praeguseks ametlikult vabandanud ning lubanud tulevikus muuta oma uuringute läbiviimise korda. Samuti on lubas sotsiaalvõrgustik teha andmekaitsjatega võimalike rikkumiste väljaselgitamisel täielikku koostööd.

ICO esindaja sõnul on liiga vara öelda, kas ja millist infot Facebook kasutajate teadmata teadlastega jagas. Maksimaalselt saab organisatsioon ettevõtet trahvida 500 000 naelaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles