Toomas Annus: maadevahetuse osaliste eest on olulisi materjale varjatud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Annus
Toomas Annus Foto: Mihkel Maripuu

Riigikohtus maadevahetuse kriminaalasjas süüdi mõistetud Toomas Annus rääkis, et kuna olulisi materjale on kaitsja eest varjatud ja menetlusõigusi oluliselt rikutud, kaalub ta kaebuse esitamist Euroopa inimõiguste kohtule, vahendab ERR.

Ettevõtetega AS Järvevana ja E.L.L. Kinnisvara seotud ärimees Annus teatas «Aktuaalsele kaamerale» antud kirjalikes vastustes, et tema hinnangul tuleb enne millegi kommenteerimist enesele probleem selgeks teha ning seetõttu pole võimalik 205-leheküljelise juriidiliselt keeruka kohtuotsuse tõsimeelne kommenteerimine vähem kui päeva päeva möödudes selle kättetoimetamisest.

Annuse silmis on antud protsessi iseloomustanud see, kuidas süüdistatavad ja kaitsjad on menetluse sõlmküsimuste kohta saanud esmateavet mitte prokuratuuri ning kohtu, ajakirjanduse kaudu.

Annus rääkis, et AS Järvevana pole kohtuotsuse kohaselt tehinguid tehes seadust rikkunud: vastavalt otsusele seisnes seaduserikkumine ametiisikutele hüve andmises seaduslike tehingute ja toimingute eest, mis on Annuse jaoks ootamatu ning negatiivne.

Kokkuvõttes jääb ärimees oma endise seisukoha juurde, et tema ja ta kaitsja eest on olulisi materjale varjatud ning menetlusõigusi oluliselt rikutud, mis tegi võimatuks kaitseõiguse teostamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles