Financial Times: Van Rompuy mantlipärijana mainitakse Ansipit

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansipi ja Euroopa Ülemkogu alalise eesistuja Herman Van Rompuy pressikonverents Stenbocki maja riigivanemate saalis mullu veebruaris.
Peaminister Andrus Ansipi ja Euroopa Ülemkogu alalise eesistuja Herman Van Rompuy pressikonverents Stenbocki maja riigivanemate saalis mullu veebruaris. Foto: Andres Haabu

Diplomaatide ja ametnike sõnutsi oli Euroopa Liidu hiljutise tippkohtumise kuluaarides kõvasti juttu ka võimalikest kandidaatidest Euroopa Ülemkogu eesistuja ametipostile.

Üldiselt valitses tippkohtumise eel arusaam, et kuna Euroopa Komisjoni presidendi koht läheb Euroopa Rahvapartei esindajale (Jean-Claude Juncker), siis istub Herman Van Rompuy toolile keegi sotsidest.

Tuuled on pöördunud, kirjutab Financial Times. Ajaleht lisab, et ilmamuutuse taga adutakse Saksa kantsleri Angela Merkeli soovi mitte näha ülemkogu eesotsas vasakpoolsete vaadetega isikut.

Kõrgete euroametnike sõnutsi meeldiks Merkelile Van Rompuy järglasena Hollandi liberaalne peaminister Mark Rutte. Rutte, kes langes tippkohtumise järgsel pressikonverentsil reporterite küsimusterahe alla, eitas rõhutatult huvi sellise töö vastu.

Financial Timesi andmetel ringleb asjassepuutuvates ringkondades ka endise Eesti peaministri Andrus Ansipi nimi, kes eeldatavasti ilmub Brüsselisse eurovoliniku staatuses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles