Philip Morris vaidlustab uued tubakamüügireeglid EL-i kohtus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Philip Morris International palkas 161 inimest võitlema tubakatoodete direktiivi ettepaneku vastu.
Philip Morris International palkas 161 inimest võitlema tubakatoodete direktiivi ettepaneku vastu. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline tubakakontsern Philip Morris International teatas reedel, et kavatseb uued tubakamüügireeglid vaidlustada Euroopa Liidu (EL) kohtus.

Philip Morris teatas, et on esitanud hagi Briti kohtule, mis on näidanud end kiire ja tõhusana Euroopa Liidu kohtult EL-i seaduste kohta arvamuse küsimisel. EL-i kohtule ei saa esitada otsest kaebust Euroopa direktiivi vastu, vaid asi tuleb anda arutada EL-i liikmesriigi kohtule.

Philip Morris, mille kontor asub Šveitsis Lausanne'is, väidab, et uutes reeglites on mitmeid auke ja vastuolusid. Näiteks keelab direktiiv ära mentooliga sigaretid, mis on praegu seaduslikult kasutusel kõigis 28 liikmesriigis.

«Muutes EL-i riikide suitsetajatele ebaseaduslikuks neile meelepäraste toodete ostmise, rikub direktiiv siseturu toimimist ja soodustab ebaseaduslikku kaubandust. Direktiiv tahab tubakatoodete turgu täiustada, kuid selle pakutavad lahendused on vastupidise mõjuga,» teatas Philip Morris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles