Jaapani töötuse määr on 16 aasta madalaim

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani peaminister Shinzo Abe
Jaapani peaminister Shinzo Abe Foto: SCANPIX

Maikuus jõudis Jaapani töötuse määr viimase 16 aasta madalaimale tasemele, mis näitab, et riigi majandus hakkab toibuma tarbimismaksu tõusust, kirjutab Reuters.

Jaapani töötuse määr langes maikuus 3,5 protsendini, mis tähendab Jaapani keskpanga sõnul peaaegu täielikku tööhõivet. Nii vähe töötuid pole riigis olnud alates 1997. aastast.

Samal ajal tõusis töökohtade kättesaadavus kõige kõrgemale tasemele alates 1992. aastast. See näitab, et peaministri Shinzo Abe püüded peale kahekümneaastast stagnatsiooni majandust taastada on olnud edukad.

Maikuus langes jaapanlaste tarbimine kaheksa protsenti. Põhiliselt hoiti kokku majapidamiskulutustelt ning osteti vähem autosid ja koduseadmeid. Jaapanlased ostsid neid massiliselt tarbimisbuumi ajal, enne 1. aprilli tarbimismaksu tõusu.

Samas hakkasid jaapanlased maikuus taas veidi enam ostma televiisoreid, arvuteid ja riideid. Samuti hakkasid nad taas kulutama rohkem raha väljas söömisele.

Jaapan on praegu kolmas suurim majandus maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles