Google’is ja Facebookis töötavad põhiliselt valgenahalised mehed

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google´i kontor Singapuris
Google´i kontor Singapuris Foto: SCANPIX

Silicon Valley’s töötavad peamiselt valgenahalised või asiaatidest mehed, kirjutab WSJ.

Google, Yahoo, LinkedIn, H-P, Intel ja Facebook avalikustasid enda töötajate soolise ja etnilise jagunemise. Kõikides ettevõtetes moodustavad naised alla 40 protsendi töötajatest.

Sooliselt kõige ebavõrdsem on olukord Intelis, mille USA töötajatest moodustavad naised 24 protsenti. Google’is on naisi 29 protsenti ja Yahoos 33 protsenti. Facebooki ülemaailmsest töötajaskonnast moodustavad naised 31 protsenti,

Samuti on kõikides ettevõtetes tugev etniline ebavõrdsus. Suurem osa Silicon Valley tööjõust on valgenahalised või asiaadid. Valgenahalised ja asiaadid moodustavad USA-s Google’i, Facebooki ja LinkedIni töötajatest 91 protsenti ja Yahoo töötajatest 89 protsenti. Hispaanlased ja mustanahalised moodustavad ettevõtetes kaks kuni kaheksa protsenti töötajatest. Facebookis on seejuures kõige rohkem valgenahalisi töötajaid – 74 protsenti.

Naisi, kes pole valgenahalised või asiaadid, on ettevõtetes vähe ning enamasti täidavad nad alluvat rolli. Hispaanlased, mustanahalised ja muust rassist naised moodustavad keskastme juhtidest kaks protsenti ja administratiivtöötajatest 16 protsenti.

Etniliselt on jagunenud ka tööülesanded. Aasia töötajad moodustavad Yahoos 57 protsenti IT-töötajatest, samas kui juhtivates ametites on asiaate 17 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles