Ehitusfirma Rand ja Tuulberg kontserni käive kasvas 86 miljoni euroni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusfirma Rand ja Tuulbergi nõukogu esimees Aivar Tuulberg.
Ehitusfirma Rand ja Tuulbergi nõukogu esimees Aivar Tuulberg. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Ehitusfirma Rand ja Tuulberg kontserni käive kasvas mullu 42 protsenti 86 miljoni euroni, konsolideeritud kasumit teenis kontsern 1,7 miljonit eurot.

Kontserni emaettevõte sai 55 miljoni eurose käibe juures 337 000 eurot kasumit ja dividende maksab ettevõte 355 000 eurot. Kuigi riiklike ehitustellimuste maht vähenes eelmisel aastal tulenevalt üleminekust uuele Euroopa Liiidu eelarveperioodile, kuid kokkuvõttes säilis ettevõtte ehitustööde lepingute maht 2012. aastaga võrreldes samal tasemel, selgub majandusaasta aruandest.

«Eratellijate osakaal meie ehitustööde kogumahus on viimase paari aastaga pidevalt kasvanud, moodustades 40 protsenti 2013. aasta kogukäibest. Positiivseks võib pidada ka arenguid Eesti korteriturul, kus paranenud nõudlus võimaldas meil käivitada erinevaid uusi korteriarendusprojekte,» kirjutatakse tegevusaruandes.

Lähiaastate Eesti ehitusturu perspektiive hinnates arvestab ettevõte jätkuvalt riiklike ehitustellimuste ajutise vähenemisega ning otsib võimalusi investeeringuteks elamuarendusse. «Riiklik tellimus väheneb oluliselt ja võtmeküsimuseks saab erasektori elavnemine. Usume, et veel 2013 sõlmitud lepingute täitmine tagab ettevõtetele kriitilise mahu, kuid kõige olulisemaks muutub uute, aastas 2015 teostatavate tööde saamine. Langeval turul on väga oluliseks küsimuseks likviidsuse säilitamine,» märgitakse aruandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles