Eesti erametsaomanikud kogunevad Raplamaal

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erametsaomanik Toomas Tarve.
Erametsaomanik Toomas Tarve. Foto: Raivo Tiikmaa

Eesti erametsamajandajad kogunevad 23. augustil Raplamaal, et tõmmata kriips alla 2008. aasta talumetsamajandaja konkursile ja saada ülevaade Euroopa Liidu toetustest erametsasektorile.



Erametsaliidu tegevjuhi Ants Varblase sõnul on kokkuvõtte tegemine


muutunud traditsiooniks. Tänavune kokkusaamine on juba üheksas, kokkutulekule on oodata üle saja metsaomaniku kogu Eestist.


Praktilise poolena järgneb ringkäik 2007. aasta parima talumetsamajandaja Paul Augi maadel. Vaadatakse üle tehtud maaparandus- ja hooldustööd metsas, saadakse ülevaade väikesest, kuid mitmekesisest Paju talust, kus on vanu, nüüdseks metsastunud, aga ka metsastatud heina- ja põllumaid, kus paepealsed
vahelduvad soiste aladega, kus on nii küpset kuusikut kui noorendikke.

Talumetsamajandajate tänavusel, järjekorras viieteistkümnendal konkursil kandideeris parima tiitlile 10 talu. 2008. aasta parima talumetsamajandaja tiitli pälvis Läänemaa mees Einar Pärnpuu. Vetisilla talu pidavale Pärnpuule järgnesid Toki talu peremees Roman Šmeljov Ida-Virumaalt ja Kalevi Kvell Järvamaalt Leevikese talust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles