Vaatame, milleks on hea Amazoni 3D TuliTelefon

Hendrik Alla
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazoni juht Jeff Bezos esitleb uut telefoni Fire Phone
Amazoni juht Jeff Bezos esitleb uut telefoni Fire Phone Foto: Reuters

Amazon esitles kolmapäeval Seattle’s oma nutitelefoni nimega Fire Phone, mis jooksutab jõuliselt modifitseeritud Androidi.

Sissejuhatuseks tuleb Fire Phone müügile USA turule. Eksklusiivse AT&T maksab 32GB mudel 199 dollarit, välja ostes 649 dollarit, vahendab portaal Techradar. Nagu ka Amazoni e-luger Kindle, tahvelarvuti Kindle Fire ja teleteenus Fire TV, on telefon põhjalikult sisse heegeldatud Amazoni ökosüsteemi ja mõeldud eelkõige Amazoni digitaalsete teenuste ja kaupade kasutamiseks/ostmiseks.

Vau-efekti põhjustab 3D kasutajaliides (nimega Dynamic Perspective ) ja ruumilise efektiga mängud. Sügavusillusiooni tagavad neli infrapunakaamerat telefoni esiküljel, mis jälgivad kasutaja nägu. Kaamerate abil otsustab tarkvara, kuidas pilti näidata. Demovideote järgi otsustades on see väga sujuv ja tõeliselt ruumiline. Samas võib arvata, et ruumilise pildi töötlemine on üsna protsessorimahukas tegevus (pardal 2,2GHz Qualcomm Snapdragon 800, Adreno 330 graafikaprotsessor ja 2GB RAM). Seda jõujaama toidab vaid 2400 mAh aku, millest Amazoni sõnul peab jätkuma 285 tunniks ooteajaks, 22 tunniks kõneajaks ja vastavalt 65 ja 11 tunniks heli või videoesituseks.

Ekraani diagonaal on 4,7 tolli, Amazoni tegevjuhi Jeff Bezose sõnul ideaalne mõõt, et üha käega kasutada. Lahutusteravus 1280x780 mahutab 315 pikslit tollile. Ekraani kaitseb Gorilla Glass 3, Ülejäänud korpus, mida pakutakse mitmes värvis, koosneb kummisest polüuretaanist, terasest ja alumiiniumist. Ühendusportideks standardsed 3,5mm ja 2.0 USB. Tagakaamera on 13MP ja f/2.0 objektiiviga, esimene tavakaamera 2,1MP. Mõlemad suudavad salvestada 1080p videot. Kokku on Tulitelefonil niisiis kuus kaamerasilma.

Lisaks avakuvale ja mõnedele mängudele töötab 3D ka Amazoni oma kaardirakenduses, kus mõjukamad hooned, näiteks Empire State Buiding tunduvad justkui ekraanipinnast välja ulatuvat. Kaardile on ehitatud peaasjalikult tarbimisele suunavad infokihid. Amazon laseb välja omaette SDK, mille abil arendajad saavad oma rakendusi telefoni jaoks ruumiliseks muuta.

Telefonil on kaks rakendust, mis seovad selle tihedalt Amazoni ökosüsteemiga ja muudavad selle tõeliseks tarbimisriistaks. Firefly tegeleb kaamerapildil objektide tuvastamisega. See suudab ära tunda näiteks trükitud veebiaadresse, telefoninumbreid, e-postiaadresse ning loomulikult vööt- ja ruutkoode. Kui kasutaja skaneerib näiteks mõnd telefoninumbrit, oskab telefon sellele kohe helistada. Väidetavalt pidi töötama isegi teisel pool tänavat asuvat reklaami skaneerides.

Aga see pole veel kõik. Firefly pidavat ära tundma ka maale, raamatuid, filme, telesaateid, videomänge ja muusikapalasid, kokku üle 70 miljoni ühiku. Kõik muidugi selleks, et kui kasutaja midagi huvitavat näeb, saab ta läbi telefoni kohe selle Amazoni internetikaubamajast osta.

Abiteenus Mayday pakub 24 tundi ööpäevas vahetut kasutajatuge, nii et kui millegagi hätta jääd, siis saab üle andmeside päris inimesega vestelda ja abi nõutada.

Allpool promovideo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles