Tallinna Sadam investeerib Paldiski Lõunasadamasse 1,8 miljonit eurot

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paldiski Lõunasadam.
Paldiski Lõunasadam. Foto: Küllike Rooväli

AS-i Tallinna Sadam nõukogu kinnitas esmaspäeval 1,8 miljoni eurose investeeringu Paldiski Lõunasadama akvatooriumi süvendamiseks , mis võimaldab sadamas vastu võtta senisest suuremaid ehk laevu kogutonnaažiga kuni 75 000 GT.

Paldiski Lõunasadama konkurentsivõime tõstmisse suunatud investeeringu toel süvendatakse sadama akvatooriumi pöörderingi ja kanalit seniselt 13,5 meetrilt 14,5 meetrini.

«Paldiski Lõunasadam on täna nii Eesti eksport- ja importkaupade kui ka spetsiifiliste transiitkaupade käitlemisele orienteeritud regionaalne kaubasadam,» lausus Tallinna Sadama nõukogu esimees Remo Holsmer.

«Investeering Paldiski Lõunasadama võimekuse tõstmisesse on suunaga tulevikku, et rahuldada nii praeguste klientide tulevasi vajadusi kui ka tõsta sadama atraktiivsust uusi kliente silmas pidades.»

Paldiski Lõunasadamas käideldakse täna peamiselt ro-ro kaupu, vanametalli, puitu, turvast ja naftatooteid. Samuti on oluliseks tegevusvaldkonnaks naaberturgudele mõeldud uute autode transiit ja müügieelne teenindus.

Tallinna Sadama juhatus andis esmaspäeval nõukogule ka ülevaate Vanasadama kavandatavate kinnisvaraarenduste detailplaneeringute algatamisprotsessist. Samuti tutvus nõukogu infoga regionaalsete veeldatud maagaasi terminalide arendustest.

AS Tallinna Sadam on sajaprotsendiliselt riigile kuuluv Eesti suurim kauba- ja reisisadamate kompleks. 2014. aastaks prognoosib Tallinna Sadam tegevustulude 8-protsendilist kasvu 111 miljoni euroni, prognoositav puhaskasum on 37 miljonit eurot. Oodatav käideldav kaubamaht on 29 miljonit tonni ning sadamat läbivate reisijate arvu ulatub prognoosi kohaselt tänavu 9,19 miljoni inimeseni

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles